Tilastotietoa - etusivu
Juuri nyt kello on 20:52. * Onpas ollut mielenkiintoinen ja rikas pyöräilykausi 2017. Norjan Bergenissä käydyt sekä naisten että miesten aika-ajot ja maantiekisat olivat jännittävimmät moniin vuosiin. Englannin Cristopher Froome osoitti olevansa maailman paras kolmevikkoisten etappikisojen ajaja. Voitot Ranskassa ja Espanjassa ovat tästä oiva taidonäyte. Espanjan Alejandro Valverde osoitti kevään suurissa klassikoissa olevansa mies paikallaan (mm. voittamalla jo neljännen kerran Liége-Bastogne-Liégen). Italian Vincenzo Nibali sijoittui mitallikorokkeelle sekä Italian- että Espanjan etappikilpailuissa. Slovakian Peter Sagan teki historiaa ja voitti ensimmäisenä miehenä triplan miesten maantiepyöräilyssä (2015-2017). Ja ranskalaiset ovat vihdoinkin saaneet voitokkaan suurpyöräilijän Tom Doumolinista, joka voitti keväällä Italian etappiajon sekä myöhemmin syksyllä maantiepyöräilyn maailmanmestaruukisoissa aika-ajon. Ja merkille pantavaa on myös Espanjan Alberto Contadorin kilpailu-uran päättyminen hieman alavireisesti johtuen hänen monista loukkaantumisistaan kilpailuissa. * Kausi 2017 päättyi kahteen vanhaan klassikkokisaan. Lombardian ympäriajon (1905) voitti Italian Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Pariisi-Tours -ajon niin ikään italialainen Matteo Trentin (Quick-Step Floors) jo toistamiseen. Kumpaakin kisaa on ajettu yli sata kertaa historian saatossa, vaikka jokunen vuosi on jäänytkin väliin. * Kausi 2018 pyörähtää käyntiin Australiassa käytävällä Tour Down Underilla tammikuun 16. - 22. päivä. Helmikuussa kisataan Dubaissa, Espanjassa, Arabiemiraateissa sekä Belgiassa. Maaliskuussa ovat vuorossa mm. Pariisi-Nizza-ajo ja Katalonian etappikilpailu. Huhtikuussa ajetaan suuret klassikkokilpailut (mm. Flanderin kierros ja Pariisi-Roubaix). Toukokuussa kisataan Italian etappikilpailu, kesäkuussa Critérium du Dauphiné (Tourin esikisa) ja Sveitsin etappikilpailu, heinäkuussa Ranskan etappikilpailu, elokuussa Espanjan etappikilpailu - ja syyskuussa maantiepyöräilyn maailmanmestaruuskilpailut Itävallan Innsbruckissa. * OIKEIN HYVÄÄ SYKSYNJATKOA.
Tänään on: .
 • Uutiset
 • Kalenteri
 • Historia
 • Palaute


 • Tilastosivut tukevat seuraavia selaimia: CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/). Käytännössä kaikkien tunnettujen selaimien uusimmat versiot tukevat sivujen struktuuria.

  Olet sivuilla:
  20884 kävijä.

  Tilastotietoa ammattipyöräilystä

  Sivut tarjoavat erilaista tilastotietoutta miesten ammattilaispyöräilystä 2005-2010. Erikoishauissa erillisillä sivuilla esitellään graafisesti mm. mitalistien suhteellista jakautumaa kansallisuuksittain. Tiedot haetaan PhpMySql-tietokannasta. Täydellinen kilpailukalenteri löytyy linkkipalkistosta, samoin nykyisten ammattitallien esittely. Ja rakentava palaute on aina tervetullutta.

  Sivuilla ei listata kaikkia ammattilaisten vuoden mittaan käymiä kilpailuja. Pääpaino on suurissa kolmiviikkoisissa klassikkoajoissa sekä tunnetuimmissa yhden päivän ajoissa. Lähes kaikki ammattilaisten maailmancupia vastaavan Pro Tourin kisat ovat luetteloinnissa mukana. Tulokset on tilastoitu kolmen parhaan osalta.

  Anna kilpailija:

  Jo edesmennyt Italian Marco Pantani. Hän tuli tunnetuksi rajuista rytminvaihdoista vuoristo-osuuksilla. Pantani oli parhaimmillaan todellinen tempotraileri.

  Eri kilpailut:

  Kilpailuvuosi:


  Copyright Jari Okkola
  Järvenpää Finland 2007-2017.
  Sivustoa päivitetty viimeksi:
  9.10.2017 / 15:38:32.